Epätoivo ja siitä yli pääseminen

Moikka! Tätä blogia kirjoitan lähinnä itselleni, koska projekti tulee olemaan pitkä! Ruuhkavuosia kahden pienen lapsen kanssa elävänä ei juurikaan ylimääräistä aikaa ole, joten tämä projekti tulee vaatimaan kärsivällisyyttä.


Ostin projektivaunun 23.4.2022, koska halusin tehdä siitä omannäköisen ja omaan käyttöön täydellisen.Vaunu on malliltaan CD 640 vuosimallia 1991. Se on  ulkomitoiltaan 640 x 215cm.



Alla kuvia vaunusta ennen purkamista. Takaosassa oli kaksi kerrossänkyä ja etuosassa klassinen u-mallinen sohva & pöytä yhdistelmä. Haaveilin ennen vaunun ostoa siitä, että vessa olisi vaunun takaosassa, mutta koska halusin säilyttää kasettivessan, oli se pakko jättää siihen, missä se olikin. Näin ollen uuden pohjasuunnittelu lähti liikkeelle sen pohjalta.





Vaunua ostaessa oli siis tiedossa tuo keulan osan kosteusvaurio, koska sitä oli jo edellisen omistajan toimesta purettu. Emme tosin tienneet vaunuista juurikaan mitään ennen ostamista, joten emme osanneet varautua siihen, että vaunu oli kauttaaltaan kostea, kun aloimme purkamaan sitä. Olemme nyt oppineet sen, että lähes kaikki vanhat vaunut on kosteita, jos ei niitä ole säännöllisesti ja asiallisesti huollettu ja säilytetty sisätiloissa. Monet tekevätkin kosteusmittauksia vaunuihin ennen ostamista ja se onkin fiksua varsinkin silloin, jos haluaa selvitä pienemmällä remontilla! Olen lukenut jälkeenpäin monesta eri paikasta, että vanhaa ja täysin kuivaa vaunua on lähes mahdoton löytää. Tällaisessa kannattaakin olla tarkka, varsinkin hinnan suhteen.


Tässä kohtaa iski jonkinlainen epätoivo ja aloimme jopa harkitsemaan koko vaunu purkamista ja rakentamaan kärrin päälle jonkinlaista mökkiä sen sijaan..Liityin tosin tässä vaiheessa Facebook ryhmään nimeltään ”karavaanari tuunajat”. Sinne laitoin kuvan tilanteesta ja moni vastaaja rohkaisi jatkamaan ja laittoivat kuvia sekä kertomuksia omista täysremonteistaan. Sieltä olemme saaneet sekä inspiraatiota että hyviä vinkkejä materiaaleista ynnä muusta, joten voin lämpimästi suositella ryhmää jokaiselle tällaista projektia tekevälle! Epätoivo poistui ja jatkoimme purkamista vähän kerraallaan.

Kommentit